banner wesfest banner wesfest banner wesfest banner wesfest banner wesfest

Kidsclub ParkHuys

In het Parkhuys is een speciale KidsClub , namelijk voor kinderen die een ouder hebben die ernstig ziek is. Als iemand in de familie kanker heeft, zal iedereen met de nieuwe situatie moeten leren omgaan. Dat is niet altijd even gemakkelijk, ook niet voor de kinderen in het gezin of de familie. Om deze kinderen een steuntje in de rug te geven is er een KidsClub die het gehele jaar door wordt aangeboden.

Onder deskundige begeleiding komen de kinderen zes weken achter elkaar bij elkaar. Op de woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. De kinderen kunnen verhalen met elkaar delen, knutselen, hun vragen stellen en elkaar helpen deze moeilijke tijd door te komen. We helpen de kinderen te begrijpen wat er thuis gebeurd zodat ze de dingen die veranderen beter kunnen plaatsen. Daarnaast besteden we aandacht aan de vier basisemoties. Elke bijeenkomst is gericht op één basis-emotie. De basis-emoties zijn bang, boos, blij en bedroefd. We proberen samen te bekijken hoe je je weer sterker kunt voelen. Op de foto's is te zien dat we een bewaarhart maken van papier-maché.
Dat bewaarhart is een soort creatief dossier die de kinderen aan het eind van de KidsClub mee naar huis nemen. In dat bewaarhart komen alle werkstukken die gemaakt worden rondom de gevoelens die de kinderen met elkaar leren delen.

Voor meer informatie kijk op de website van Parkhuys.

Zoe