banner wesfest banner wesfest banner wesfest banner wesfest banner wesfest

Kapthijn

Thijn 'Kapthijn' Vega heeft de afgelopen twee jaar zijn stempel gezet in hiphop Nederland. Als Stadsrapper van Almere won hij meerdere wedstrijden en deed hij optredens door het hele land. Op composities van The Cratez verwoord hij poetische teksten met veel diepgang.

WWW.KAPTHIJN.NL

Genre

Nederlandstalige hiphop.

Formatie

DJ en backup vocalist.

Biografie

Kapthijn werd op 4 januari 1990 geboren als Thijn Vega. Geboren in Naarden, getogen in Almere. Op vijftien jarige leeftijd begon Kapthijn met muziek maken. Dit gebeurde tot 2008 in de formatie EHBH (Eerste Hulp Bij Hiphop). Na in 2008 een aantal maanden door Australië te hebben gereisd komt Kapthijn vol inspiratie en goede moed terug in Almere. De tracks krijgen steeds meer een eigen sound en bevatten duidelijkere boodschappen dan voorheen.

Samen met zijn crew bestaande uit Vinni en DJ Stefanovici besluit Kapthijn deel te nemen aan de Almeerse competitie Stadsrapper. De jury roemt Kapthijnīs performance, inhoudelijk sterke teksten en professionele showcase en kroont hem tot Stadsrapper (2009 tot het heden). Compleet met rode baard en anker neemt Kapthijn het roer over van zijn voorganger.

In 2010 wint Kapthijn de High School Music Competition, waarna hij besluit een duo te vormen met Mitss. Als Mitss & Kapthijn verzorgen de vocalisten dan ook ongeveer 60 optredens in een jaar tijd. Ze brengen eind 2010 dan ook hun mixtape Afgelopen Jaar uit, met verscheidene opnames uit 2010. Tevens released hij in combinatie met hiphopcollectief Blocq van Kuffeler de EP Joint Venture.

Op zoek naar een nieuw geluid besluiten Mitss & Kapthijn hiphop te combineren met popinvloeden. In samenwerking met een band proberen zij hun draai hierin te vinden, maar Kapthijn verlangt al snel terug naar de pure hiphop. Mitss kan zich echter goed identificeren in de sound, waardoor de muzikanten weer besluiten hun eigen kant op te gaan.

Momenteel is Kapthijn druk bezig met zijn solorepertoire en het geven van rapworkshops. Liveshows worden mogelijk gemaakt in combinatie met zijn back-up Vinni en DJ Stefanovici. In samenwerking met de duitse producers The Cratez zal de debuut EP Kapitaal van Kapthijn in 2012 verschijnen.

Onderscheidingen

  • Winnaar Stadsrapper 2009
  • Winnaar Highschool Music Competition 2010

Plannen 2012

Release EP Kapthijn

band foto
band foto